Ocean

Jag har veeerkligen tappat stinget när det kommer till att blogga. Ist för att känna mig som en heting med vass tunga känns det ist som jag är en gammal tant som inte förstår sig på tangentbordet. Bokstäverna som förut flöt som hudlotion under mina fingrar leker numera sandpapper och rispar upp mina redan så nariga händer. Tur man har Mr Ocean. Han kan fixa aaaaallting. Bara och be snällt och blinka sisådär tusen ggr (som prinsesorna gör i alla disneyfilmer vettni ;) ) så hoppar han upp från fotöljen, ler som bara han kan och säger "Det här ska vi fixa lilla gumman.." Jag verkligen älskar när han kallar mig för lilla gumman. För hade jag strypt den som kom i närheten av att säga det med risk för att känna mig underlägsen och okunnig men nu.. nu är det andra puckar sörrö!

Veeet ni vad jag och Mr Ocean gjorde igår..? Ne hur sklle ni kunna veta det men ändå, ni fattar vinken lixom ;) Vi var på ikea för första ggn! Sprang omkring där med klackskor och tunika med vagn och karl som svans och en inköpslista i handen. Gissa om jag kände mig som en familj! Vi shoppade stjärtarna av oss och när vi kom hem så fixade och donade vi i vårt lilla pittoreska hem ända in på morgonkvisten. Herr hav tröttnade lite vid typ halv två på natten men han kom igång igen vid tre tiden efter att vi till slut fått ihop sängen :D Sen stupade vi i vårt oh så underbara hem!!


Men för att göra en pågående historia kort så kör jag en engelsk grej och skriver To Be Continued (stavas det så?)  och avslutar för den här ggn.. Men ni, ett redigt gott nytt år på er :P



Mr & Mrs Ocean - Livet som sambos♥


Ocean

Och så var det kväll igen. 20 dagar har sprungit iväg och det är nu den sista söndagskvällen både innan jul och sista kvällen som sambo x3. Imorgon får mamma Ocean nycklarna till sitt nya hem vilket innebär att Mr Ocean och jag kan sätta igång och skapa vårt nya hem på riktigt. Känns underbart och det har varit en väg fylld av slit och släp, skratt och tårar och sömnlösa nätter, men nu fylls min kropp med lite ny energi inför morgondagen och den sista kraftansträngning.

Älskar min Mr Ocean så det sjunger om det. We'll be strong together my love! <3



Mr & Mrs Ocean - Livet som sambos ♥


Ocean

Kvällen har efter en rätt så lugn dag gjort entré och Mr Ocean och jag har precis glidit ner i soffan med två stooora brickor med allt möjligt gott. Pepparkakor, digistivekex, färskost och diverse bakverk från vårt egna lilla kök och allt kantat med en riktigt kalasgod glögg :) För övrigt så har vi idag tvättat alla dessa kläder som legat i tvättkorgen alldeles för länge och jag måste erkänna mig brädad av min underbara karl när han lekte mangelkung och fixade till finfina sängkläder ;) Tog en sväng ut till Ingelsta också och handlade lite på darlings "självscannings-apparat" Haha.. höll på o missa massor av saker som Mr Ocean så snyggt plibbade in åt mig så jag inte haffades för ofrivilligt snatteri. Har också fixat ordning i min och babys lgh:t som nu är sååå mycket snyggare än innan. Möbelberget är borta och ist har vi ett fullt funktionsduglit barbord med stolar och en stooor varm fotölj som katterna slåss för att få ligga i :) Kalops till middag och en varm dusch och så har ni den här dagen på ett silverfat. Imorgon Ska vi åka ner till vishan redan vid ett-tiden och hämta lastbilen som ska få agera flyttmonster i helgen och sen blir det nog en fika hos kära pappidear innan det är dags för jobb vid 17'00. Puss och snusk på den och nu blir'e skräckfilm :)


Mr & Mrs Ocean - Livet som sambos♥


Ocean

Åter en dag som stadsbo har passerat och precis som tidigare dagar har jag och min Mr Ocean hittat på både det ena och andra. Som den hemmafru jag leker så springer jag omkring i lgh:ten som en yr höna och fixar och donar med allt jag kan. Och att det är jul gör iiinte saken bättre. Jag släpar omkring på min man i varenda affär som har en tomte i skyltfönstret och tjuter illvilligt om jag inte får köpa med mig minst EN tomte hem varje dag ;) Men tjatet har gett resultat och vårt kök ser numera ut som ett riktigt julhem och jag bara ääälskar det :) Min älskade karl kan nog inte påstå att han är så missnöjd heller för den delen.. Jag menar det är ju inte alla som tjejja där hemma som bara äälskar att baka, laga mat, städa och fixa hihi.. Men han är så gullig min Mr Ocean och visar sin uppskattning på både det ena och det andra sättet <3

På tal om juletider så är det ju också stor högtid för bakning som jag älskar så otroligt mycket. Har sen vi flyttade in till stan (Vilket är en vecka och en dag sen) bakat inte mindre en fyra olika saker som mina kära sambos (som det är för tillfället) inte tackar nej till ;) Igår var tillochmed älsklingen med och bakade pepparkakor, snöbollar och mozartkulor som vo så pittoreskt döpte om till Mr Oceans vita bollar och Mrs Oceans nougatdröm haha! Samrrigt värre ska jag säga er..

Nu ikväll så är vi ensamma då Mamma Ocean sover borta och det innebär mys och film på elitnivå. Baby lade sig precis i badet och själv ska jag fixa till lite mysfaktor i hemmet och förbereda lite snacks och en av de filmerna vi köpte idag. Imorgon är det tvättdag och jag ska samtidigt nypa tag i min man och be han om hjälp att fixa garderoben och ena halvan av vardagsrummet som jag bara veeeet att jag kan få mycket mer funktionsdugligt än vad det är nu med dess möbelberg :P Får väl se hur det går.. :)

Och förresten ja.. Vår älskada katter stormtrivs i stan och skulle inte kunna bli mer city-kissar än vad de blivit med sina snobbiga attityder ;)




Mr & Mrs Ocean - Livet som sambos ♥


Ocean

Efter cirka en vecka i storstan så börjar jag känna att jag bor här. Kallar numera nya lgh:ten för hem och börjar sakta men säkert lära mig att hitta tillbaka hem också.. Är inte lätt med alla gator som springer kors och tvärs överallt och när man från tidigare bara vet vart sprialen ligger typ så är det en mardröm att hitta hem ibland :s Neeevars så illa är det inte. För det första så går jag typ ingenstans utan Mr Ocean (Svans-varning) och för det andra så är jag rätt duktig på sånt där med lokalsinne så jag kommer nog hem på ngt vänster :) Men det är klart. även om mitt hem numera är i storstan så kommer jag ju alltid vara lite bonnflicka där inne. Saknar min lilla älskade familj på vishan och älskar er så :) <3



Inne i själva lägenheten så har det blivit förändring med stort F. Numera kan man röra sig fritt utan att slå omkull massa saker och baby och jag sover numera på 180cm bredd vilket är såååå skönt. Även om vi i slutändan ändå kryper upp och sover tätt intill på typ 60cm så är det skönt att veta att man har lite madrass å ta av bakom sig istället för ett stort, kalt trägolv som bara skriker efter min kropp HAHA! Rätt åt det där förbenade golvet för jag har gjort tillräckligt många besök där så klantig som jag är ;)


Nu såhär på måndagskvällen så har jag, Mr OCean och mamma Ocean slagit ner våra vackra bakdelar i två soffor och käkar fruktskum och brända mandlar och bara njuter av tillvaron. På tv:n spelas en julkonsert och julmusiken letar sig in i kroppen och värmer upp varje liten cm och jag är bara så lycklig.. Älskar dig min Mr Ocean <3



Mr & Mrs Ocean - Livet som sambos ♥

Ocean

Och så äntligen. till slut, så har vi äääntligen flyttat. Mr Ocean och jag bor numera inne i en centralt belägen 2a på cirkus 59kvm tillsammans med våra saker, mamma Ocean, hennes saker och tre katter som busar stjärtarna av sig. Jovisst, erkänner, bet mig lite i tungar igår när vi packade in våra sista saker och med det stängde varenda väg i lägenheten så vi fick klättra omkring som apor.. Men det löste jag vettni. Klart som tusan att det skulle gå och fixa ngn provisorisk liten lösning så vi iaf kunde röra oss lite.  :)

Gick upp vid halv elva och väckte herr hav på ett alldeles sånt där superduper gulligt sätt och sen satte vi oss och åt frukost. Ganska direkt efter mackan lagt sig till rätta i magen så började vi vårt arbete med fix och trix. Baby som är den mer tekniska av oss riktade in sig på byte av tv och inkoppling av nya boxern medans jag satte upp håret i en tofs och började diska. Efter det så staplade jag kartonger, flyttade säckar, slet i madrasser och rev i påsar. Efter många om och men så var det klart och då hade jag och älskling en säng, en väg genom sovrummet, alla hygienartiklar uppackade och kläder på plats i sovrummet. Köket var fixat och donat med ren disk och ett köksbord som faktiskt syntes och i vardagsrummet trängdes inte längre madrasser och kartonger utan där var det fri väg till balkong och en heeeelt fungerande soffgrupp utan diverse saker och ting.. Lyxigt värre!!
Nog för att allt var välkommet så var det ändå skönast att ha en säng. Baby och jag  hade ju inte direkt ngn sovplats när vi kom in igårkväll men det löste ju såklart mamma Ocean med en bäddsoffa gömd under den ack så oskyldiga skinnsoffa. Najs tänkte vi och hoppade ner... och slog i både bakhuvud och ryggkotor i stålribborna. Och den gnisslade värre än en gammal volvos bromasar :( Våra leende byttes snabbt ut till en suck och vi tittade på varandra i stil med "Hur faaan ska vi klara natten" Försökte iaf. Vred och vände på oss. Drog på och av täcket. Låg på rygg och låg på mage innan vi frustrerat efter ca en½timma fnyste förtvivlat kramade varandra i ett depserat försök om att somna. Men då kom jag på en idé. Mamma ocean hade, innan vi tog i min soffa som är så grymt skön att sova i, sovit på en sån där dc.tjock skum-madrass vettni, och den kom jag på och tänka där mitt i natten. Baby var med på noterna och klockan halv 3 inatt drog vi ut den lilla madrassen på 80 centimeters bredd ut i hallen och la oss ner. Vi drog en suck av lättnad, pussade varandra god natt och somnade..Men inget mer av den skiten sörrö, ikväll är det sängsäng som gäller i sovrummet så ah ah ah mr spanish navigator - Ain't no skum-madrass for me tonight ;)


Mr & Mrs Ocean - Livet som sambos. ♥



Ocean

Veckan som gått har varit minst sagt omtumlande. Förra helgens flytteri tog på krafterna och det var en lättnad i kroppen som Mr Ocean och jag gled ner i soffan förra söndagen och bara njöt. Närmsta dagarna efter det var det lugnt på flyttfronten eftersom vi inte kunde göra särskilt mycket ändå. Lastbilen var vår först på fredagen och fram tills dess kunde vi bara fixa lite smått. Men fredagen kom och lastbilen hämtade vid ett-tiden och sen var det full rulle. Lövet, Mr Ocean och jag sprang som dårar i hagen för att lasta in alla stora och tunga möbler eftersom baby och jag bara hade bärhjälp på fredagen då Lövet hade heeeelt andra planer. Jovisst, hade jag fått välja mellan de två hade jag nog också valt det :P Med tunglastad bil hoppade vi inte och lekte roadtrip för typ fjärde ggn med målet norrköping. In ut sprut slut ungefär blev det när vi väl var inne eftersom vi skulle hem och ha en liten fest sådär sista ggn som viks/gusum-bor. Blev en rätt lugn, mycket trevlig avslutningsfest om än jag kanske blev liiite mer dragen än vad jag planerat. Men, lever bara en gång :)

Lördagen innebar in till stan med tom lastbil för att hjälpa mamma Berg packa sina saker. Vi hade kommit myycket längre så det var bara åka in och ge'na en spark i rumpan så hoppade hon igång som en sån där apa som klappar med cymbaler vettni.. och sen gick det inte å få stop på henne :D Haha.. skämt åsido, hon är härlig hon den krutkvinnan! Satt ett par timmar inne i stan på kvällen när packningen var avslutad för kvällen och käka pizza, såg film och bara satt o snacka.. Fick reda på mycket härligt från mamma Berg angående min karl som var så otroligt härligt att höra :D Drog oss hemåt framåt halv tolv tiden och tyvärr så hade det ju då fryst på :S Men det märkte vi inte förrän lastbilen stod på tvären och gled ostoppbar över vägbanan. Blev så ruktansvärt rädd att Mr Ocean fick stanna några hundra meter bort så jag kunde kliva ur och samla mig. Otäckt!!!

På söndagen var det bara upp och hopp igen. Hela lägenheten skulle tömams och det hjälpte ju inte att vi försov oss med två timmar och inte kom igång med det förrän typ elva. Blä. Blev en jääävla massa packa, plocka och fixa för det var så otroligt mycket kvar. Tog cirka 5 timmar för oss att tömma ur lgh:ten och sen dra in mot norrköping och lasta av.

Igår sen så var det dags för flyttstäd vilket tog heeeela dagen. Fick t.om ta hjlälp av syster som fick komma upp och leka barmhärtig samarit och det var så tacksamt så. Skapligt mycket skit ska jag säga er. Tog en evighet för placet att bli rent. Men jag lyckades.. :P

Och idag kära vänner. Min man och jag steg upp ur sängen vid 7 snåret och käkade frukost och drog sedan direkt till hagen. Hade tre fönster, frysen och golven kvar innan besiktningen vid elva så det vara bara å sätta igång. Vi skrubbade, skurade, tvättade och dammsugade.. Och vi blev klara!! Klockan femi elva dyker besiktningskillen upp och går in i lägenheten. Baby och jag går på nålar efter och håller tummarna. Han tittar snabbt in i varje rum och säger sne att det ser kanoners ut. Och så var det med det. Ner till kontoret och lämna nycklarna och byebye hagen.

Och så till slut har Ocean-paret flyttat till storstan.. Och nu börjar äventyret på vårt nya liv!


0 Dagar kvar - Ocean Resident♥


RSS 2.0